Peltikattojen maalaus 

Peltikaton maalaaminen on taitolaji ja huolella tehty pohjatyö on hyvin tärkeätä. Käytämme tehokkaita painepesureita jotka poistavat sammalta, likaa ja irtonaista maalia. Vaikka katto olisi kokonaan ruosteinen voimme käsitellä sitä hyvällä lopputuloksella ja antaa pitkän takuun töistämme.

Väärä varustus, ajankohta ja huonot sääolosuhteet estävät helposti hyvän lopputuloksen saavuttamista. Seuraamme siksi tarkasti muun muassa lämpötilaa, tuulen nopeutta ja ilman kosteutta. Ei auta vaikka käyttäisi kuinka hyvää maalia jos alla oleva vanha maali irtoilee. 

Ruoste 

Voimme myös käsitellä kokonaan ruosteisen katon hyvällä lopputuloksella ja antaa pitkän takuun töistämme. Ruostetta voi käsitellä monella eri tavalla. Liian usein näkee kattoja missä ruoste on vain peitetty pelti- tai ruosteenestomaalilla, esimerkiksi Rostex tai Ferrex-aineilla. Nämä eivät estä olemassa olevaa ruostetta leviämästä jos aineen levittää suoraan ruosteen päälle. Jotta ruosteen leviämisen voisi estää se on poistettava mekaanisesti kokonaan ennen ruosteenestokäsittelyä.

Suosittelemme ruosteensuoja-ainetta, esimerkiksi Owatrol tai Isotrol, sopivimpana tapana estää ruostetta leviämästä. 

Maalamaton pelti

Tavallisimpia virheitä ovat että maalamaton peltikatto käsitellään liian aikaisin. Maalivalinnasta riippuen on hyvä odottaa 1-5 vuotta ennen kuin maalaa uuden peltikaton. Jos maalaa aikaisemmin maali alkaa halkeilla ja irtoilee jo parin vuoden kuluttua ja sitä voi olla hyvin vaikeata korjata jälkeenpäin. Samaten voi käydä jos maalikerros on liian paksu koska maali ei silloin ole niin venyvää. Pelti liikkuu kun lämpötila vaihtelee ja erityisesti alkyydi/öljymaali irtoaa helposti jos maaliikerros on liian paksu. Akrylaatti/vesipohjainen maali on siksi parempi vaihtoehto jos maalikerros on paksu koska tämä maali on venyvämpää.

Vesipuhallus poista tehokkaasti maalin joka on huonosti kiinni eikä se vaurioita galvanoitua pintaa joka suojaa kattoa ruostevahingoilta.

Muovipinnoitettu pelti

Tämä pelti on usein hyvin hankala käsitellä ennen kun sitä voi maalata. Moni luulee että muovipinnoitettu peltiä ei lainkaan voi maalata. Tietämättömyys ja tehottomat menetelmät ovat johtaneet siihen että monesta maalatusta katosta irtoa maali jo parin vuoden kuluttua. Tämä taas on johtanut siihen että väitetään että on mahdotonta maalata tällaista kattoa.
On olemassa monta erilaista muovipinnoitettua peltiä. Pinnoitteen kestävyys vaihtelee ja samaten kuinka vaikeata on pestä katto. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi katto on puhdistettava vähintään 500 barin vesipaineella. Usein on käytettävä vielä voimakkaampaa vesisuihkua.

Cerex on yksi harvoja yrityksiä joilla on tarpeeksi tehokas varustus että katon saa riittävän puhtaaksi. On arvioitava paikan päällä jos katon voi maalata riittävän hyvällä lopputuloksella. Katon kaltevuus sekä aurinko- ja lämpömäärä vaikuttavat myös pinnoitteen laatuun ja kulumiseen.

Peltikaton vesipuhallus ja maalaus
Muovitetun peltikaton puhallus ja maalaus
Peltikaton maalaus Vaasa
Tavaratalo Talas, Kristinestad
Missionskyrkan Närpiö
Sibbo UF
NTM - Närpes Trä & Metall
Österhankmo UF
Peltikaton puhallus ja maalaus
Varttikaton maalaus
Soumen Viljava
Peltikaton maalaus Helsingby

Maksuton tarjouspyyntö!

Liitä kuva niin palaamme asiaan ratkaisulla ongelmaanne!