Peltikattojen maalaus 

Peltikaton maalaaminen on taitolaji ja huolella tehty pohjatyö on hyvin tärkeätä. Käytämme tehokkaita painepesureita jotka poistavat sammalta, likaa ja irtonaista väriä. Vaikka katto olisi kokonaan ruosteinen voimme käsitellä sitä hyvällä lopputuloksella ja antaa pitkä takuu töistämme.

Väärä varustus, ajankohta ja huonot sääolosuhteet estävät helposti hyvän lopputuloksen saavuttamista. Seuraamme siksi tarkasti muun muassa lämpötilaa, tuulen nopeutta ja ilman kosteutta. Ei auta vaikka käyttäisi kuinka hyvää väriä jos alla oleva vanha väri irtoilee. 

Ruoste 

Voimme myös käsitellä kokonaan ruosteisen katon hyvällä lopputuloksella ja antaa pitkä takuu töistämme. Ruostetta voi käsitellä monella eri tavalla. Liiankin usein näkee kattoja missä ruoste vain on peitetty pelti- tai ruosteenestovärillä, esimerkiksi Rostex tai Ferrex. Nämä eivät estä olemassa olevaa ruostetta leviämästä vaan se on silloin poistettava mekaanisesti.

Suosittelemme ruosteensuoja-ainetta, esimerkiksi Owatrol tai Isotrol, sopivimpana tapana estää ruostetta leviämästä. 

Maalamaton pelti

Tavallisimpia virheitä on että maalamaton peltikatto on käsitelty liian aikaisin. Värivalinnasta riippuen on hyvä odottaa 1-5 vuotta ennen kuin maalaa uutta peltiä. Jos maalaa ennemmin väri alkaa krakeloida ja irtoilee jo parin vuoden kuluttua (katso kuvaa) ja se voi olla hyvin vaikeata korjata jälkeenpäin. Samaten voi käydä jos maalikerros on liian paksu koska maali silloin ei ole niin venyvää. Pelti liikkuu kun lämpötila vaihtelee ja on osoittautunut että erityisesti alkyydi/öljyväri irtoa helposti jos värikerros on liian paksu. Akrylaatti/vesipohjainen väri on siksi parempi vaihtoehto jos maalikerros on paksu koska tämä väri on venyvämpää.

Vesisuihkeella toimiva puhdistuslaitteemme poista tehokkaasti värin joka on huonosti kiinni eikä se vaurioita galvanoitua pintaa joka suojaa kattoa ruostevahingoilta.

Muovipinnoitettu pelti

Tämä pelti on usein hyvin hankala käsitellä ennen kun sitä voi maalata. Moni luulee että muovipinnoitettu peltiä ei lainkaan voi maalata. Tietämättömyys ja tehottomat menetelmät ovat johtaneet siihen että monesta maalatusta katosta irtoa väri jo parin vuoden kuluttua. Tämä taas on johtanut siihen että väitetään että on mahdotonta maalata tällaisia kattoa.
On olemassa monta eri muotoa muovipinnoitettua peltiä. Pinnoitteen kestävyys vaihtelee ja samaten kuinka vaikeata on pestä katto. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi katto on puhdistettava vähintään 500 barin vesisuihkeella. Usein on käytettävä vielä voimakkaampaa vesisuihkua. 

Cerex on yksi harvoja yrityksiä joilla on tarpeeksi tehokas varustus että katon saa riittävän puhtaaksi. On arvioitava paikan päällä jos katon voi maalata riittävän hyvällä lopputuloksella. Katon kaltevuus sekä aurinko- ja lämpömäärä vaikuttavat myös pinnoitteen laatuun ja kulumiseen.

Peltikaton vesipuhallus ja maalaus
Muovitetun peltikaton puhallus ja maalaus
Peltikaton maalaus Vaasa
Tavaratalo Talas, Kristinestad
Missionskyrkan Närpiö
Sibbo UF
NTM - Närpes Trä & Metall
Österhankmo UF
Peltikaton puhallus ja maalaus
Varttikaton maalaus
Soumen Viljava
Peltikaton maalaus Helsingby

Maksuton tarjouspyyntö!

Liitä kuva niin palaamme asiaan ratkaisulla ongelmaanne!